САОПШТЕЊЕ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ДАРКА БУЛАТОВИЋА

  • DSC_3425
  • DSC_3429
  • DSC_3425
image_pdfimage_print

У последњих десетак дана, а после обележавања Градске славе Светога Цара Константина и царице Јелене од 1. до 3.јуна, али и после бројних манифестација пре и после тога, на адресу градског руководства Ниша и грађана стигло је више званичних реаговања, писама и честитки из наше земље и иностранства. Тим поводом градоначелник Ниша Дарко Булатовић је изјавио:
Поштовани суграђани, са посебним задовољством преносим вама, Нишлијама, поруке које су нам стигле из Грчке из Сереза града са којим смо се управо пред саму нашу градску славу побратимили, али и из Аустрије, Италије, Русије, Бугарске и других земаља из којих је на стотине гостију боравило у нашем Нишу у време традиционалног обележавања славе Светог цара Константина и царице Јелене.
Све добијене поруке захвалности, све честитке које су нам стигле од наших гостију, упућене су вама – грађанима Ниша – за срдачан дочек, велико гостопримство и, како се скоро у сваком писму истиче, за незабораве дане и пријатне тренутке проведене у нашем граду у време обелажавања наше Градске славе.
Посебно наглашавам да осећам и са вама драги суграђани делим изузетно задовољство после званичног писма градоначелника руског града Курска, господина Николаја Ивановича Овчарова, који је поред свега другог нагласио „да верује да је учествовањем у догађајима поводом славе нашег града допринео очувању историјске и културне традиције Ниша и још више учврстио дубоку духовну и нераскидиву везу која постоји између српског и руског народа“.
Господин Овчаров је, такође, истакао „да је Ниш данас савремени град који се динамично развија и сигурно иде напред, а да притом чува препознатљив дух православне културе“ посебно наглашавајући „да историчари с правом Ниш зову „Царским градом“- местом рођења цара Константина у време чије владавине је пре више од 1.700 година хришћанство добило законито право на постојање и даљи развој“.
На крају је градоначелник Курска написао, цитирам „да после незаборавног догађаја у Нишу чврсто верује да ће се новим импулсима за кративним рад и неисцрпном енергијом коју је имао прилике да види код грађана Ниша, наш град још више и брже развијати и постати права европска метропола“.
Велико и искрено задовољство и захвалност истичем и у своје, али и у име свих вас поштовани суграђани, јер нам је ова пријатељска и искрена порука стигла из Курска, града у Русији познатог на свакој тачки планете Земље по историјској и легендарној Курској бици током Другог светског рата у којој је извојевана једна од највећих победа над фашизмом, рекао је градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

You may also like...