У НИШУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ЗДРАВИХ ГРАДОВА

dig
image_pdfimage_print

У Градској кући у Нишу данас је, трећи пут за редом, обележен Дан здравих градова. Ниш је, поред Београда и Новог Сада, један од градова који, као одговорна локална заједница, подржава и подржаваће настојања свих релевантних институција и организација да наш град учинимо здравом средином, средином која гледа у будућност и својим становницима омогућава да остваре пун здравствени капацитет.

Према речима заменика градоначелника Милоша Банђура, који је поздравио скуп, брига о здрављу нашег становништва представља приоритет Града и важан задатак који се мора систематски решавати и у који се морају укључити све институције, организације, али и појединци.

„Концепт здравог живота и здравог града проблем је, како личне, тако и друштвене одговорности. Као одговорна локална заједница, Град Ниш је увек подржавао здраве животне стилове и презентује спортове и вештине које чувају и унапређују физичко, али и ментално и духовно здравље“, рекао је Банђур.

Он је додао да Град Ниш, заједно са Институтом за јавно здравље и свим партнерским институцијама из области јавног здравља, настоји да одговори на све изазове који стоје пред савременим градом, попут аерозагађења, буке и сл.

„Наш циљ је да Град Ниш буде здраво и пожељно место за живот свих његових грађана, а то се може постићи једино у средини која има адекватно урбано планирање, стабила систем здравствене и социјалне заштите, комуналну политику и стабилизовану стопу запослености. Здрави градови су градови који представљају сигурну, пожељну, здраву и срећну средину за живот сваког свог грађанина“, поручио је Банђур.

You may also like...