САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: РАДНИЦИ НИШКОГ АЕРОДРОМА, ЊИХ 36-ОРО, ДОБИЛО САГЛАСНОСТ ВЛАДЕ ЗА ПРОДУЖЕЊЕ УГОВОРА

image_pdfimage_print

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

РАДНИЦИ НИШКОГ АЕРОДРОМА, ЊИХ 36-ОРО, ДОБИЛО САГЛАСНОСТ ВЛАДЕ ЗА ПРОДУЖЕЊЕ УГОВОРА

Нетачне су тврдње које су данас изнете у медијима да је 35-оро запослених на аеродрому Константин Велики у Нишу остало без посла.

Комисија Владе Србије за давање сагласности за ново запошљавање и додатно радно ангажовање, на седници одржаној 27.априла ове године, дала је сагласност за продужење уговора за 36-оро запослених нишког аеродрома који су ангажовани на пословима опслуживања путника, робе и ваздухопловства. Реч је о оним радницима који прекорачују законски лимит од 10 одсто од укупног броја запослених на неодређено време и за које је Комисија Владе Србије и раније, у више наврата, давала сагласност за продужење уговора.

    Град Ниш уз помоћ Владе Србије уложио је огромне напоре да се успостави ваздушни саобраћај на нишком аеродрому па чуди, а још више забрињава, покушај да се на овакав начин, који највише штети запосленима и самом ЈП Аеродром Константин Велики, обмане јавност и уносе беспотребна сумња да ће 36 породица остати без егзистенције и да ће функционисање овог ЈП бити доведено у питање.

                                                                                КАБИНЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА

You may also like...