ПОЧЕЛО СРЕЂИВАЊЕ ПРУЖНИХ ПРЕЛАЗА

image_pdfimage_print

Градоначелник Ниша, Дарко Булатовић, са својим сарадницима обишао је радове на реконструкцији пружног прелаза који се налази на територији општине Палилула-популарну Палилулску рампу.

Због великих проблема које Ниш има са пружним прелазима, донета је одлука да Град Ниш, заједно са Железницом Србије, уложи неопходна финансијска средства за реконструкцију истих. Обнављање пружних прелаза – истиче градоначелник Булатовић – подразумева комплетну замену конструкције и подлоге, при чему се очекује да возови  крену данас, 07. децембра 2017. године, до 17 сати. Асфалтирање и санирање пружних прелаза, према речима градоначелника Ниша, почеће у преподневним сатима 08. децембра 2017. године. Он је истакао да трошкове реконструкције сносе Град и Железница Србије. „За ову намену Град је из свог буџета издвојио три милиона динара“, поручио је Булатовић. „Са своје стране“, додао је, „железница издваја средства за сву неопходну опрему“.

На територији Града Ниша реконструише се више пружних прелаза код Апелационог суда, у улици Димитрија Туцовића и на територији Брзог Брода, на потезу „Цумтобел“ – Суви До.

You may also like...