Gradonačelnik Niša primio skaute

  • 3
  • 2
  • 1
image_pdfimage_print

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa svojim saradnicima u Gradskoj kući ugostio je delegaciju koju je predvodio predsednik evropskog skauntskog komiteta, Kevin Kamilijeri.

Ovom prilikom gradonačelnik Darko Bulatović istakao je da Grad prepoznaje vrednost i značaj Saveza izviđača Grada Niša, te da će učiniti sve da Savez ubuduće zauzme mesto koje mu u gradu i pripada. Kroz plansko sprovođenje izviđačkih aktivnosti stvaraju se moralno osetljive i društveno odgovorne ličnosti čiji kapaciteti mogu biti od velikog značaja za lokalnu i širu zajednicu. Rad izviđačkih organizacija veoma je bitan u razvoju intelektualnih, duhovnih i društvenih potencijala mladih ljudi, te će stoga njihovo zalaganje u vođenju i odgajanju omladine nailaziti na podršku i pomoć lokalne samouprave, napomenuo je gradonačelnik Bulatović.

Tokom razovora istaknut je značaj, uspeh i kontinuitet Saveza izviđača Grada Niša. Kroz 106 godina dugu istoriju, Savezom izviđača Grada Niša prošlo je više desetina hiljada mladih ljudim koji su – kako ističu njegovi predstavnici, „danas stručni, pošteni i odgovorni članovi naše zajednice, ali je najvažnije da su ostali dobri ljudi.“

Predsednik evropskog skautskog komiteta, Kevin Kamilijeri, pohvalio je rad Saveza izviđača Grada Niša koji sa evropskim skautskim komitetom neguje veoma uspešnu i dugu saradnju. Uspeh niškog Saveza izviđača istakla je i starešina Saveza izviđača Srbije, Tanja Janković. Niš je jedan od najjačih izviđačkih centara u Srbiji koji je iznedrio mnogo kvalitetnih kadrova neretko smeštenih na rukovodećim mestima u Savezu izviđača Srbije, napomenula je Tanja Janković.

Možda Vas zanima i sledeće...