Rekonstrukcija sportskih terena u Niškoj banji

  • IMAG0452
  • IMAG0453
image_pdfimage_print
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i gradski većnik Branislav Kačar obišli su danas sportske terene na lokaciji „Vrtop“ u Niškoj banji gde je u toku rekonstrukcija objekata koji su podignuti početkom devedesetih godina.
U toku je kompletna rekonstrukcija  multifunkcionalnog terena za male sportove, tačnije mali fudbal i košarku, koji će biti presvučen novim asfaltom, obeležen i opremljen novim sportskim imobilijarom. Pored ovog terena radi se i igralište za odbojku na pesku  koje će biti jedino takvog tipa van grada, a biće rekonstruisan i teren sa veštačkom travom.
Odmah iznad ovog objekta nalaze se tereni za tenis koji su presvučeni novom šljakom i od početka sledeće nedelje biće otvoreni za sve ljubitelje belog sporta.
Prema rečima većnika Kačara rekonstrukcijom ovih terena  dobijamo jedan moderan sportski kompleks koji će biti otvoren za sve građane koji će sadržaje moći da koriste besplatno, a na osnovu rasporeda koji će praviti zaposleni u Sportskom savezu Grada Niša, koji će upravljati radom ovih terena.
Većnik Kačar okupljenim novinarima saopštio je i informaciju da je pravilnik o raspodeli sredstava sportskim klubovima u gradu na osnovu novog zakona o sportu, ocenjen kao veoma dobar od strane resornog ministarstva i da praktično služi kao model drugim loklanim samoupravama u Srbiji. Na osnovu novog pravilnika oko 250 klubova u gradu dobiće sredstva za realizaciju svojih programa, a mnogi manji klubovi po prvi put će biti u situaciji da za svoje aktivnosti koriste sredstva iz budžeta Grada.

Možda Vas zanima i sledeće...