Сајам социјалних услуга

  • IMAG0089
  • IMAG0084
image_pdfimage_print

Државни секретар у Министарству за рад и социјална питања Владимир Илић отворио је у Нишу Сајам социјалних услуга који има задатак да укаже на то на који начин велики број људи, али  и организација учествује у процесу који је веома важан за сваку локалну заједницу, а то је правилно функционисање система социјалне заштите која се не може уско посматрати само као пружање основних услуга лицима која су без елементарних услова за живот.

Отварању је присуствовао и градоначелник Ниша Дарко Булатовић, а у име Града Ниша присутнима се обратио председник Скупштине мр Раде Рајковић.

Град Ниш се у оквиру својих ингеренција труди да  велику пажњу посвети систему социјалне заштите и у том смислу опредељује значајна средства  из буџета за област социјалне заштите и то је један од показатеља да је за овај град солидарност и пружање подршке онима којима је потребна веома битан елемент функционисања локалне заједнице.

На сајму ће се представити Установе социјалне заштите у којима се на смештају налази велики број корисника. Такође приустна су и Удружења грађана која пружају услуге социјалне заштите различитим корисничким групама (деци, младима, жртвама насиља, трговине људима, старима итд).

You may also like...