GRAD NIŠ I VOJNA BOLNICA NA ZAJEDNIČKIM ZADACIMA

image_pdfimage_print

Predsednik Skupštine Grada Niša Rade Rajković, gradski većnik zadužen za zdravstvo dr Saša Živić i predsednik GO Medijana Milan Krstić posetili su tokom jučerašnjeg dana Vojnu bolnicu Niš i održali radni sastanak sa zastupnikom upravnika Vojne bolnice pukovnikom dr Jovicom Stanojkovićem i njegovim saradnicima.

Na sastanku je bilo reči o budućim vidovima saradnje između lokalne samouprave i Vojne bolnice, kao i zajednička priprema obeležavanja jubilarne 140. godine od oslobođenja Niša od Turaka i isto toliko godina od osnivanja Vojne bolnice.

Vojna bolnica, kao jedan od simbola grada Niša, svakodnevno unapređuje svoju delatnost i danas predstavlja značajnu organizacionu jedinicu Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane, uspešno pružajući usluge zdravstvene zaštite na primarnom, sekundarnom i delom tercijalnom nivou. Na godišnjem nivou, u VB Niš obavi se oko 5000 hospitalizacija, više od 300 000 pregleda, 25 000 dijagnostičkih i terapijskih procedura i oko 1500 operacija. Takođe, Vojna bolnica učestvuje i u Multinacionalnim mirovnim operacijama pod okriljem Ujedinjenih nacija.

Na sastanku je istaknuto da, iako suočeni sa kadrovskim i finansijskim problemima, poteškoćama u tehničkom i infrastrukturnom održavanju i zanavljanju medicinske opreme, svakodnevno ulažu dodatne napore u unapređenje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga, kako vojnim osiguranicima, tako  i građanima Niša i nišavskog okruga.

Predsednik Skupštine Grada je istakao da su lokalna samouprava i Vojna bolnica partneri na istom zadatku i da je Grad spreman da saradnju unapredi kako bi zdravstvene usluge Vojne bolnice bile dostupnije i bliže našim sugrađanima. Izražena je nada da će do kraja godine biti  uspostavljen jedinstven informacioni sistem koji će pomoći u ažuriranju i preraspodeli lista čekanja pacijenata.

Možda Vas zanima i sledeće...