ГРАД НИШ И ВОЈНА БОЛНИЦА НА ЗАЈЕДНИЧКИМ ЗАДАЦИМА

image_pdfimage_print

Председник Скупштине Града Ниша Раде Рајковић, градски већник задужен за здравство др Саша Живић и председник ГО Медијана Милан Крстић посетили су током јучерашњег дана Војну болницу Ниш и одржали радни састанак са заступником управника Војне болнице пуковником др Јовицом Станојковићем и његовим сарадницима.

На састанку је било речи о будућим видовима сарадње између локалне самоуправе и Војне болнице, као и заједничка припрема обележавања јубиларне 140. године од ослобођења Ниша од Турака и исто толико година од оснивања Војне болнице.

Војна болница, као један од симбола града Ниша, свакодневно унапређује своју делатност и данас представља значајну организациону јединицу Управе за војно здравство Министарства одбране, успешно пружајући услуге здравствене заштите на примарном, секундарном и делом терцијалном нивоу. На годишњем нивоу, у ВБ Ниш обави се око 5000 хоспитализација, више од 300 000 прегледа, 25 000 дијагностичких и терапијских процедура и око 1500 операција. Такође, Војна болница учествује и у Мултинационалним мировним операцијама под окриљем Уједињених нација.

На састанку је истакнуто да, иако суочени са кадровским и финансијским проблемима, потешкоћама у техничком и инфраструктурном одржавању и занављању медицинске опреме, свакодневно улажу додатне напоре у унапређење квалитета пружања здравствених услуга, како војним осигураницима, тако  и грађанима Ниша и нишавског округа.

Председник Скупштине Града је истакао да су локална самоуправа и Војна болница партнери на истом задатку и да је Град спреман да сарадњу унапреди како би здравствене услуге Војне болнице биле доступније и ближе нашим суграђанима. Изражена је нада да ће до краја године бити  успостављен јединствен информациони систем који ће помоћи у ажурирању и прерасподели листа чекања пацијената.

You may also like...