Обилазак вртића у Медошевцу

image_pdfimage_print

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић заједно са  регионалном директорком Светске банке за Западни Балкан Елен Голдстин и менаџерком “Новак Ђоковић” фондације Гораном Џуџом Јаковљевић  обишао је радове на реконструкцији и адаптацији 250 квадратних метара вртића који ће похађати више од 100 малишана узраста од три до шест година у насељу Медошевац.

Овим пројектом  ће бити реновиране три радне собе, дистрибутивна кухиња, собе за изолацију и васпитаче, као и тоалети. Укупна вредност донације је 7,7 милиона динара.

Донација  у Медошевцу је један од највећих пројеката са прошлогодишњег конкурса фондације, који ће бити реализован у наредном периоду.

Будући вртић у Медошевцу биће прави пример добре праксе кроз коју је удружење грађана укључило месну заједницу, локалну самоуправу и основну школу која је уступила своју стару зграду.

Дарко Булатовић, градоначелник Ниша искористио је прилику да се захвали “Новак Ђоковић“ фондацији и Свесткој банци што су препознале потребу мештана нишког насеља Медошевац да и ово насеље добије вртић. Према њговим речима Град Ниш улаже озбиљне напоре да се систем образовања подигне на виши ниво, реновирају се школе и вртићи, али се и кроз друге пројекте попут борбе против вршњачког насиља утиче на понашање деце и врши њихово правилно усмеравање.

You may also like...