ОДРЖАН АНТИКОРУПЦИЈСКИ ДИЈАЛОГ

image_pdfimage_print

У сали Скупштине града Ниша данас је, у организацији Локалног антикорупцијског форума, одржан антикорупцијски дијалог  “Борба против корупције на локалном нивоу”, којим ово самостално и независно градско тело завршава Дијалоге те врсте за ову годину.

Непосредни повод за одржавање Дијалога са овом темом је актуелна израда модела Локалног акционог плана за борбу против корупције за који је надлежна Агенција за борбу против корупције, у сарадњи са локалним самоуправама и другим заинтересованим актерима. На основу овог модела би све локалне самоуправе у Србији у току 2017. године требало да донесу и усвоје Локалне акционе планове ове врсте. Очекује се да модел Локалног акционог плана понуди и модел локалних антикорупцијских тела која су приориотетно задужена за његову реализацију.

Антикорупцијски дијалог је једна од мера у Локалном плану за борбу против корупције града Ниша, који је усвојила Скупштина града у јулу 2011. године.

На Антикорупцијском дијалогу са грађанима су разговарали градоначелник Ниша Дарко Булатовић, Председник Скупштине града Ниша Раде Рајковић, Заменик директора Агенције за борбу против корупције Владимир Јоксимовић, Директор Бироа за друштвена истраживања Зоран Гавриловић и координаторка ЛАФ-а Зорица Миладиновић.

You may also like...