Пријем за златне кошаркашице у нишкој Градској кући

image_pdfimage_print

Женска кошаркашка репрезентација Србије данас је стигла у Ниш, где ће у среду од 18.00 часова против Украјине играти одлучујући меч за прво место у групи у квалификацијама за Европско првенство 2017.

Наше кошаркашице по доласку из Београда примио је градоначелник Ниша Дарко Булатовић, који је организовао пријем у Градској кући. Пред многобројним новинарима и званичницима града Ниша, градоначелник Булатовић је поздравио златне са ЕП 2015. и бронзане са Олимпијских игара у Рију 2016.

– Хвала нашим најбољим кошаркашицама што су данас овде… Искористићу прилику да позовем све Нишлије да сутра од 18.00 сати будемо у дворани „Чаир“, помогнемо у остваривању циља који је наша реперезентација зацртала и присуствујемо победи Србије.

Селектор Марина Маљковић се захвалила на лепом пријему и рекла:

– Морам да искажем истинску срећу што се налазимо у граду који воли кошарку. Ниш је увек био сјајан организатор у мушкој и женској кошарци у последњих неколико година. Посебно нам је драго што доносимо злато са Европског првенства, што је ново кад је женска кошарка у питању и најбогатије што имамо – бронзу са највећег спортског такмичења Олимпијскијх игара, које ове девојке имају око врата. Хвала градоначелнику на оваквом пријему. За нас је јако значајна сутрашња утакмица, уједно ће бити и врло тешка. Потрудићемо се да победимо, али апелујем на све Нишлије да нас сутра на прави начин подрже, а знам да ви то можете. Понављам, биће то јако тешка утакмица, па ће нам заиста бити потребна енергија са трибина. Сигурна сам да смо на најбољем месту у Србији када су подршка и разумевање кошарке у питању – рекла је Маљковићева.

You may also like...