СЕМИНАР ЗА ОДБОРНИКЕ

image_pdfimage_print

Град Ниш  домаћин је дводневног семинара намењеног новим одборницима  локалних скупштина градова и општина из целе Србије.  Семинар, који се данас и сутра у одржава Официрском дому, организују  Програм за развој Уједињених нација (UNDP),  Швајцарска агенција за развој и сарадњу  (SDC)  и Народна скупштина РС.

Председник Скупштине града Ниша мр Раде Рајковић је у поздравном обраћању,  уз речи добродошлице, изразио   задовољство чињеницом да је управо  наш град  домаћин оваквог скупа. Подсетио је да су сви органи власти у граду конституисани у законском року, а да су стална радна тела формирана тако да оражавају одборнички састав градског парламента.

Говорећи о ефикасности и транспарентности рада овог скупштинског сазива, председник је нагласио да предстоје активности у вези са успостављањем  електронске управе, унапређење комуникације електронским путем, као и увођење електронског пријављивања и гласања, што ће допринети ефикасности у раду нишких одборника. Такође, пракса добрих односа са јавношћу,  са медијима и грађанима, биће настављена и унапређена,  чиме ће рад нишког парламента бити транспарентан, а грађани правовремено и тачно информисани о свему.

Председник Скупштине града Ниша мр Раде Рајковић  истакао је  да  овај семинар представља стручну подршку представницима локалних парламената и додатну мотивисаност  да константно унапређују систем у коме раде.

You may also like...