Premijer Srbije održao sastanak sa rukovodstvom Grada Niša

image_pdfimage_print
Javne finansije u Nišu nisu u dobrom stanju, rekao je premijer Vučić prilikom posete Gradskoj kući u Nišu , ali je  i istakao da postoji veliki broj projekata čija bi realizacija doprinela tome da se Niš uporedi sa Beogradom ili Sofijom i da bude ne samo centar jugoistoka zemlje, već i u odnosu na okolne zemlje. Premijer je ukazao na to da Grad Niš u budžetu ima veći deficit od Srbije, i ponovio da Vlada Srbije može da pomogne i da to i čini, tako da će najveći deo sredstava u iznosu od dve milijarde dinara, koja su odvojena za jug Srbije, ostati u Nišu.
On je podsetio na to da će u narednim danima biti potpisan ugovor sa fabrikom “Leoni”, koja će otvoriti 2.200 radnih mesta, i najavio da će Vlada dovesti i investitore sa Filipina i iz Nemačke, što će Niš ponovo uvrstiti među velike industrijske centre.
Takođe, kako je dodao, sredstva će se investirati u IT sektor, odnosno u Tehničku školu i Elektronski fakultet, kao i u izgradnju tehnološkog parka. Vlada će i dalje ulagati u važne državne projekte, poput Koridora 10, pružnog prelaza, aerodroma u Nišu, a nastaviće da subvencioniše i dolazak novih investitora, poručio je Vučić.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je rekao da će sve primedbe i sugestije uvažiti i da će predlog budžeta, kada bude napravljen, proslediti Vladi Srbije kako bi njene službe dale mišljenje i predloge.On je preneo da je sa premijerom, osim o javnim finansijama i kreiranju budžeta, razgovarao i o budućnosti grada, boljem životu i standardu građana.

 

Možda Vas zanima i sledeće...