OBAVEŠTENJE 30. AVGUST 2016

image_pdfimage_print
U susret Danu mladih Grada Niša, Kancelarija za mlade Grada Niša sprovodi različite aktivnosti. U utorak 30. avgusta, planirane su aktivnosti u saradnji sa Psihološkim savetovalištem za studente i Udruženjem građana za razvoj socijalne i obrazovne inkluzije „Drugačiji zajedno“.
U utorak, 30. avgusta 2016. godine u Obrenovićevoj ulici na platou ispred Kalče, kod Telenora, u periodu od 12 do 15 sati, realizuje aktivnost volontera Psihološkog savetovališta za studente, kroz aktivnost „Podeli osmeh“, takođe radiće psihološke testove, deliće propagandni materijal i informisati mlade o mentalnom zdravlju.
Cilj ovih zajedničkkih aktivnosti je  predstavljanje značaja i mogućnosti Psihološkog savetovališta za studente i učiniti ga pristupačnijim mladima.
18:00, U Naserovoj ulici bb (Bivša kafana Lipov lad) – Udruženje za decu i mlade sa intelektualnim smetnjama „Drugačiji zajedno“ u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Niša poziva sugrađane da  budu gosti u socijalnom klubu “Kolačić kafe“. Gosti će biti u prilici da probaju kafu i bakin kolač i druže se sa radno angažovanim mladim osobama sa intelektualnim smetnjama. Ne postoji cenovnik već gosti ostavljaju koliko su u mogućnosti.
Udruženje „Drugačiji zajedno“ već nekoliko godina naporno radi na promovisanju socijalne inkluzije i trude se da ukažu na to da mladi sa Daunovim sindromom i ostalim intelektualnim smetnjama jesu deo naše stvarnosti
 

 

Možda Vas zanima i sledeće...