Отворен кутак за родитеље и децу

  • kutak 2
  • kutak 3
image_pdfimage_print
У оквиру пројекта подршка одговорном родитељству данас је отворен простор за дружење деце и родитеља у контролисаним условима како би се поново успоставило поверење и контакт између родитеља и деце- “Кутак за мене маму и тату “Ово је адекватан простор који задовољава потребе деце и ствара подржавајући амбијент у ситуацији када се дете суочава са новонасталом ситуацијом прекида заједнице живота његових родитеља.
Простор Центра за социјални рад у Нишу у коме се реализују виђења у контролисаним условима не задовољава потребе деце. Шта више, овај простор изазива код деце и додатну трауматизацију, с обзиром да се налази у службеним просторијама Центра за социјални рад у којем су и друге службе Центра са којима дете долази у контакт током поступку развода родитеља. Проблем додатно компликује и однос родитеља према Центру за социјални рад који из позиције органа старатељства учествује у поступку развода дајући налаз и стручно мишљењео родитељским компетенцијама. Неки родитељи на најсуптилнији начин угрожавају право детета на несметан контакт са другим родитељем, отежавају детету да разуме шта се догађа и који је циљ доласка у ову институцију.

Према актуелним подацима из Књиге дежурстава за 2016. годину, у Центру за социјални рад тренутно се 40 деце виђа у контролисаним условима са родитељем са којим не живи. 

You may also like...