Софија и Ниш заједно пред Европском унијом

  • IMG_-h6ztgn
  • IMG_-i354i2
image_pdfimage_print
Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић одазвао се позиву градоначелнице Софије Јорданке Фандакове, коју је посетио са делегацијом из Ниша коју су чинили већници Милан Пешић и Михајло Здравковић. Тема посесете градоналечнице Софије била је унапређивање привредних односа Ниша и Софије. Током званичне посете бугарској престоници, осим унапређења екеномске сарадње разговари су вођени и о развоју туризма, финансирању прекограничних пројеката, развоју инфраструктуре.
Непосредно пре састанка са градоначелницом Софије, градоначелник се састао и са њеним замеником, Тодором Чобановим. Он је нагласио да је Софија град који се последњих 10 година интензивно развија и из чијег искуства Ниш може много да научи.
Градоначелник је нагласио да са унапређењем економске сарадње, као и прекограничне сарадње између ова два града Нишлијама може бити боље.
Градоначелник Ниша се састао и са амбасадором Србије у Бугарској Владимиром Ћургусом, који је нагласио да ће Ниш увек имати институционалну подршку, када је реч о конкурисању за пројекте прекограничне сарадње Европске уније.

You may also like...