“Форум напредних технологија – потенцијали града Ниша”, 1. октобар 2015

image_pdfimage_print
Град Ниш, Канцеларија за локални економски развој Града Ниша, у партнерству са Регионалном привредном комором Ниш, Електронским факултетом Универзитета у Нишу, Националном службом за запошљавање – филијала Ниш, и Кластером напредних технологија НиЦАТ, под покровитељством Телекома Србија, организује први форум посвећен напредним технологијама. Манифестација под називом  „Форум напредних технологија – потенцијали града Ниша“ представљена је јавности на конференцији за новинаре у Градској кући.
„Форум има за циљ да представи Ниш као град напредних технологија. То је прилика да се, у циљу економског развоја, окупе носиоци активности, али и да се помогне процесу учења и стварању нових услова за напредак“, истакао је градски већник Михајло Здравковић, председник Радног тима за организацију форума.
Повезивање образовних институција са производним фирмама у сектору напредних технологија, стварање услова за успостављање ланаца снабдевача великих компанија присутних у локалној заједници и сектора МСП-а кроз директне контакте, као и професионална оријентација и презентација могућности образовања у сфери електронике, машинства и ИТ-а – само су неки од циљева овог форума.
Декан Електронског факултета проф. др Драган Јанковић поручио је свим младима да постоји могућност остваривања снова и овде, а да им предстојећи форум може бити степеница ка стварању нових могућности.
„Потенцијал региона треба надограђивати између осталог и улагањем у знање радника о напредним технологијама“, рекао је председник Регионалне привредне коморе Ниш др Драган Костић.
Форум напредних технологија употпуниће и пратеће манифестације. Једна од њих је сајам запожљавања и стручне оријентације који организује нишка филијала Националне службе за запошљавање.
Менаџер Кластера напредних технологија НиЦАТ Горан Младеновић поручио је младима да Форум напредних технологија приказује Ниш као град нових могућности и добро место за напредовање и усавршавање. Младеновић је позвао представнике свих фирми из области напредних технологија да се представе на форуму и повежу са будућим партнерима.
Форум напредних технологија одржаће се 13. и 14. октобра у холу Електронског факултета, уз учешће више од 20 институција и више десетина излагача.

Можда Вас занима и следеће...