У оквиру конкурса „ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО“ подржано 11 пројеката из Ниша

image_pdfimage_print

У оквиру јавног конкурса „Заједници заједно“, компанија НИС ће у 2015. години финансирати 152 пројекта, са циљем да се, кроз њихову реализацију, унапреде услови живота у локалним заједницама у којима компанија послује и допринесe њиховом развоју.

Компанија је ове године издвојила 110,5 милиона динара за реализацију пројеката на територији Београда, Новог Сада, Ниша, Чачка, Панчева, Зрењанина, Кикинде, Новог Бечеја, Житишта, Кањиже и Србобрана.

Пројекте ће реализовати институције, удружења грађана, спортска и струковна удружења која су се пријавила на јавни конкурс НИС-а. Комисију за одабир су чинили представници компаније, локалних самоуправа, као и угледне личности из локалних заједница, а ове године је, по први пут, у избору пројеката учествовало и становништво.

Од 1.225 пријављених, комисија је, према унапред утврђеним критеријумима, изабрала пројекте водећи рачуна да буду подржане иницијативе из пет области: спорт, култура, наука, заштита животне средине и помоћ социјално угроженим групама. Као и у претходним годинама, критеријуми за избор су били: значај решавања проблема за локалну заједницу, укљученост локалне заједнице у све фазе пројекта, оправданост буџета у односу на предложене активности, релевантност проблема којима се пројекат бави у односу на потребе локалне заједнице и усклађеност постављених циљева, предложених активности и очекиваних резултата.

НИС већ седму годину заредом спроводи програм подршке локалној заједници. У програм је до сада уложено готово 800 милиона динара и реализовано више од 600 пројеката који су помогли развој локалних заједница, олакшали функционисање бројних установа и унапредили рад културних, образовних и спортских институција.

Рок за реализацију пројеката је 31. децембар 2015. године, а комплетни резултати конкурса јавно су објављени на интернет адреси http://zajednicizajedno.nis.eu/izabrani-projekti.

Резултати Конкурса за Ниш:

НИШ

Редни број Име апликанта ПРОЈЕКАТ Буџет за подршку РСД
1 Гимназија „Светозар Марковић” “Путујућа лабораторија Наук није баук” Презентовање различитих научно-популарних експеримената и интерактивних поставки основним и специјалним школама/упознавање са научним феноменима и теоријама 500,000.00
2 Позориште лутака Ниш “Позорница – срце позоришта”
Санација позорнице Позоришта лутака у циљу задовољавања безбедносног, естетског, функционалног, техничког и уметничког елемента
600,000.00
3 Удружење грађана за промоцију образовања и социјалне инклузије „Другачији заједно” Међународна инклузивна манифестација “Спорт Активизам Блискост Оптимизам Радост”
Културолошка размена и социјална инклузија младих са сметњама у развоју кроз организовање креативних и спортских радионица, посете знаменитостима града и сл.
300,000.00
4 Сунце “Сервис подршке за ПЛХИВ (Особе које живе са ХИВ-им/People living with HIV) и промоција позитивне превенције здраве популације”
Психосоцијална подршка и помоћ особама које живе са ХИВ-ом и члановима њихове породице кроз рад социјалног сервиса”
400,000.00
5 Анима Ниш “Анимација без граница”
Eдукативни пројекат међународног карактера који има за циљ подизање свести и стимулацију младих на квалитетно провођење слободног времена”
300,000.00
6 Удружење за помоћ особама са L.Down sindom-ом Ниш “Мој живот-мој избор“-боравак за пунолетна лица са сметњама у развоју
Програм осамостаљивања кроз Дневни боравак за одрасла лица са интелектуалним и менталним тешкоћама
600,000.00
7 Градска општина Палилула “Наше игралиште”
Стварање игралишта за децу на простору где је некад била дивља депонија и стварање веће доступности спортских и рекреативних садржаја
500,000.00
8 Прави Корак “Рекреативни центар за младе Медошевац”
Уређење и отварање терена за мали фудбал, рукомет и тенис у циљу унапређења спортске инфраструктуре села
700,000.00
9 Омладински Едукативни Центар “Синергија спорта и животне средине”
Уређење Нишавског кеја, најфреквентније шетачке зоне у граду, постављање мобилијара за децу, уређење трим стазе
400,000.00
10 Фолклорно друштво “Теодора” “Игра као нова енергија за успех”
Бесплатне летње школе фолклора и наступи у оквиру институција социјалне заштите, увођење и промовисање игре као покретача активног живота
300,000.00
11 “Електротехничка школа “Мија Станимировић” “Мултимедијални ХД ТВ студио”
Формирање мултимедијалног центра у оквиру школе који ће пратити културно спортске активности и информације од значаја за унапређивања знања и вештина
400,000.00
      5,000,000.00

You may also like...