122. седница Градског већа

image_pdfimage_print

Градска кућа у НишуНа 122. седници Градског већа усвојено је решење којим Град Ниш прихвата учешће у суфинансирању пројекта треће фазе Народне кухиње. У овом пројекту град учествује са око 55 млиона динара и ова средства намењена су исхрани нешто мање од хиљаду најугроженијих Нишлија који су пријавлљени за коришћење народне кухиње.

Усвојен је и програм за коришћење средстава из буџетског фонда за заштиту животне средине за 2015. годину у износу од око 144 милиона динара. Већници су усвојили и извештај о раду Комисије за подстицај развоја талентованих ученика и студената, за ову намену Град Ниш је у 2014. години издвојио нешто преко 20 милиона динара.

Министарство државне управе и локалне самоуправе наложило је градским властима, да из локалне администрације, која подразумева запослене и у градској, али и у општинским управама, због рационализације и мера штедње, буде отпуштено 6 одсто од укупног броја радника.

Према речима заменика градоначелника Љубивоја Славковића, који је председавао седницом Градског већа, подаци показују да у градској управи трентуно ради 854 радника, од којих је 65 на повремено привременим пословима, а да је у градским општинама запослено око 300 људи, тако да рачуница показује да је око педесетак радника вишак. Међутим, према рећима заменика Славковића, град ће покушати да рационализацију уради најбезболније што може.

Мере штедње и рационализација кадра предвиђа и смањење запослених у јавним предузећима рекао је Славковић, али она још нису доставила своје предлоге, иако крајњи рок истиче за неколико дана.

You may also like...