Usvajanje budžeta

image_pdfimage_print

Web

U Skupštini Grada Niša, u toku je 28. Sednica, na kojoj se raspravlja o usvajanju budžeta grada za 2015. godinu, kao i o većem broju drugih tačaka Dnevnog reda.

 U pauzi sednice, medijima su se kratko obratili gradonačelnik Niša i predsednik Skupštine grada, pre svega naglašavajući značaj tačke, koja se tiče usvajanja budžeta.

Gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić, rekao je da predlog budžeta za narednu godinu izražava naše realne mogućnosti, a da je predlog racionalan i kvalitetan, potvrđuje podatak da nije podnet ni jedan amandman za njegove izmene. On se osvrnuo i na kritike tokom rasprave, rekavši da je to „naknadna pamet“ onih koji su ranijih godina bili u prilici da učine nešto ali su jedino ostavili za sobom skupe kredite, koje Grad sada otplaćuje sa deviznom kamatom i do 11% godišnje.

Predsednik Skupštine Grada Niša, prof. dr Mile Ilić, dodao je da odbornici danas raspravljaju i o nekolicini drugih važnih dokumenata, poput Strategije brige o mladima, kojom će grad odgovorno pristupiti rešavanju brojnih pitanja od značaja za život i rad mladih u Nišu.

Uz to, danas se očekuje i usvajanje predloga za uvođenje nagrade „Duško Radović“ za najbolju dečiju poeziju ili prozu. Na taj način, Niš će nastaviti da se simbolično odužuje velikanima koji su rođeni ili su stvarali u Nišu, zaključio je Ilić.

Na ovoj konferenciji za medije, najavljeno je održavanje još jedne sednice gradskog parlamenta do kraja godine. To će najverovatnije biti 26. Decembra, a na toj sednici će se raspravljati o planovima rada gradskih javnih i javno-komunalnih preduzeća u 2015. godini.

Možda Vas zanima i sledeće...