Naše ulice, naš izbor

image_pdfimage_print

8_2542_2130_biciklistiNekoliko stotina biciklista i vozača rolera učesvovalo je u Prvom niškom biciklističkom defileu. Organizovan je pod motom “U gradu bez automobila” u okviru Evropske nedelje mobilnosti koja se obeleževa u preko 1500 gradova Evrope. Čistiji javni prostor i vazduh osnovne su ideje ove evropske kampanje.

Pod geslom “Naše ulice, naš izbor” biciklisti i vozači rolera različitih generacija, bili su u podnevnim satima gospodari centralne gradske zone. Kampanja se svake godine organizuje od 16. do 22. septembra, a njen cilj je da podstakne lokalne vlasti širom Evrope da sprovedu i unaprede mere održivog prevoza i pozovu širu javnost da isproba alternativne vidove transporta.

Akciji se priključilo preko 400 ljubitelja biciklizma i ostalih sportova koji su svoje veštine demonstrirali u pešačkim zonama.

Među učesnicima manifestacije bio je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić koji je stigao na svom biciklu”. Sat vremena vožnje bicikla me relaksira i nakon toga se bolje osećam. kao kardiolog mogu da preporučim građanima da nađu fizičku aktivnost primerenu zdravstvenom stanju i godinama” rekao je Gradonačelnik

Možda Vas zanima i sledeće...