Министар здравља посетио Ниш

image_pdfimage_print

8_2498_2085_ministarzdravljaМинистар здравља др Златибор Лончар боравио је данас у Нишу где је посетио објекат будуће клинике за кардиохирургију као и градилиште новог клиничког центра који се налази поред Завода за хитну медицинску помоћ.

У пратњи градоначелника Ниша проф. др Зорана Перишића и директора КЦ Ниш доц. др Зорана Радовановића, министар је обишао зграду кардиохирургије.

“Очекујем да Кардиохирургија у Нишу почне са радом најкасније до 1. октобра”, најавио је министар Лончар. Према његовим речима клиника ће бити добро опремљена са модерном ангио салом и свим неопходним средствима, а операције ће изводити два тима из КБЦ Београд и кардио хируршке клинике са Дедиња, као и хирурзи из Ниша који се оспособљавају за самосталне хируршке захвате на срцу. Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић рекао је да је град Ниш издвојио 35 милиона динара за завршетак Кардохируршке клинике и да ће по добијању употребне дозволе клиника започети прве операције”. Листа чекања је велика створило се уско грло, али очекујемо да ускоро када се заврши прилазни део и добије употребна дозвола нишка кардиохирургија крене са радом”, рекао је грдаоначелник.

Министар Лончар обишао је и градилиште новог клиничког центра код Хитне помоћи. Према његовим речима дошло је до шестомесечног застоја у раду због непредвиђених околности везаних за земљиште које је због своје конфигурације било непогодно за израдњу објекта на неколико спартова.

“Тренутно се ради контра плоча од песка и неколико слојева бетона чиме ће бити створени услови да се несметано крене у предвиђену изградњу објекта у саставу новог Клиничког центра”, рекао је министар здравља др Златибор Лончар.

You may also like...