Prvomajska čestitka

image_pdfimage_print

InfrormacijeGrađanima Niša želim srećan međunarodni praznik rada 1. maj.

 Ovaj praznik oduvek je predstavljao simbol borbe za radnička prava i izraz radničke solidarnosti. Danas, nažalost, veliki broj građana ne može ostvariti jedno od osnovnih prava, pravo na rad. Zbog toga nas Prvi maj snažno podseća na potrebu da svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bismo menjali takvo stanje I doprineli smanjenju nezaposlenosti.

 Prvi maj asocira na poštovanje prava onih koji rade ali i onih koji su nezaposleni i čija je egzistencija zbog toga ugrožena. Iskreno se nadam da će vremena koja dolaze i u kojima nas čeka teška borba protiv nezaposlenosti na kraju ipak rezultirati otvaranjem novih radnih mesta i zapošljavnjem

 Vama, koji radite, želim da predano obavljate svoje zadatke i živite od svog rada i da se uvek prisetite onih nekadašnjih prvomajskih praznika kada su radnici istupali zajedno demonstrirajući slogu, jedinstvo i patriotizam.

 Uz iskrene čestitke, svima želim da u miru i dobrom raspoloženju provedu predstojeći praznik rada. Želim vam uspešniji i kvalitetniji rad i da naravno budete zdravi i efikasni na svom poslu.

 Želim vam srećan praznik i sve najbolje.

                                                                                                  Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić

Možda Vas zanima i sledeće...