Изградња водоводне и канализационе мреже у надлежности ЈКП “Наиссус”

image_pdfimage_print

7_2359_1947_gvНа 70. седници Градског већа, којом је председавао градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић, једногласно су донета решења о утврђивању Предлога одлуке о одређивању комуналних делатности од локалног интереса и утврђивању Предлога одлуке о изменама Одлуке о оснивању Јавног комуналног предузећа за водовод и канализацију “Наиссус” Ниш.

Како је појаснио члан Градског већа ресорно задужен за комуналну делатност Милош Банђур, Закон о комуналним делатностима предвиђа 11 делатности које се додељују у искључиву надлежност комуналним предузећима, али предвиђа и могућност да скупштине јединица локалне самоуправе делатностима од локалног интереса прогласе и друге делатности.

– Данас смо изменили градску одлуку тако што смо изградњу и реконструкцију водоводне и канализационе мреже прогласили делатношћу од локалног интереса, која се додељује ЈКП “Наиссус” у искључиву надлежност. То практично значи да ће од сада на територији Града Ниша ЈКП “Наиссус” имати искључиво право да обавља изградњу и реконструкцију водоводне мреже, а то даље значи да повећа упошљеност и своје приходе. Наиме, искуство показује да је досадашња процедура јавне набавке била јако компликована и односила је много времена, а понуда ЈКП “Наиссус” у тим поступцима увек је била најповољнија, појаснио је члан Градског већа Милош Банђур.

Ове одлуке наћи ће се пред одборницима Скупштине града на наредној седници.

You may also like...