Strategija razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetništva Grada Niša

image_pdfimage_print

Strategija razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetništva Grada Niša ima za cilj da pronađe najbolje puteve kojima ćemo neiskorišćene potencijale staviti u funkciju.

Osnovni zadatak ove Strategije je da se uoče problemi i pretvore u poslovne šanse, povezujući lokalne vlasti, privatni i civilni sektor na najbolji mogući način i tako se stvore povoljni uslovi za postojeća mala i srednja preduzeća, promociju preduzetništva, ali i za domaće i strane investitore.

U čitavom procesu planiranja primenjivan je participativni pristup, u kojem su lokalni akteri, a pre svega predstavnici Grada i preduzetnici, sa ostalim činiocima razvoja MSPP, kao što su Regionalna privredna komora Niš, Nacionalna služba za zapošljavanje – filijala u Nišu, Regionalna agencija za razvoj MSPP, Biznis inkubator centar Niš, Univerzitet u Nišu, i nevladine organizacije, sa teritorije grada Niša uzeli aktivno učešće, dajući dragocene smernice za ovaj strateški dokument.

Ova Strategija je rezultat timskog rada, čiji su članovi iz grada Niša, donatorskog programa LEDIB, koji finansira Vlada kraljevine Danske i konsultantske firme Maxima Consulting iz Beograda.