Podrška lokalnom održivom razvoju u južnoj Srbiji

image_pdfimage_print

Hilfe zur Selbsthilfe e.V.

U cilju pružanja pomoći mladim nezaposlenim ljudima da poboljšaju svoje poslovne veštine ili se osposobe da započnu sopstvene poslovne aktivnosti, Grad Niš se opredelio za učešće u projektu “Podrška lokalnom održivom razvoju u južnoj Srbiji“.

Projekat se sastoji u pružanju podrške lokalnom razvoju u južnoj Srbiji sa glavnim ciljem povećanja zaposlenosti mladih kroz otvaranje najmanje 400 novih radnih mesta, obezbeđivanje 320 donacija prosečne vrednosti 2000 evra za start-ap biznise, organizovanje poslovnih i stručnih obuka, stručne prakse u privatnim firmama, sajmove zapošljavanja mladih.

Projekat, čija je ukupna vrednost 1.401.175,00 evra, sprovodi se u Nišu, Vranju, Bujanovcu, Preševu, Pirotu i Gadžinom Hanu, a vrednost projekta za Grad Niš iznosi 350.000 evra.

Komponente Projekta koje se odnose na Grad Niš sastoje se u donaciji opreme-materijala za 80 start-ap biznisa, organizovanje 80 biznis i 40 stručnih obuka, organizovanje stručne prakse za 10 polaznika, obezbeđenje grant-kredit šeme za 10 klijenata, kao i organizovanje sajma zapošljavanja mladih.

Projekat sprovodi nemačka humanitarna organizacija HELP koja na teritoriji Srbije sprovodi socio-ekonomske programe od 2002. godine.

Realizacijom ovog projekta postiže se zapošljavanje mladih, podizanje njihovog životnog standarda, stvaraju se mogućnosti da sami izdržavaju članove svojih porodica, a istovremeno se vrši promocija lokalnog procesa demokratizacije kroz blisku saradnju javnog i civilnog sektora.

Projekti:

  • Projekat: “Podrška lokalnom održivom razvoju u južnoj Srbiji”

Dešavanja:

  • GRAD NIŠ NASTAVLJA SARADNJU SA NVO HELP