Бранислав Качар

image_pdfimage_print

Бранислав Качар

Градски већник

Бранислав Качар рођен је 26. септембра 1990. године у Зеници, у Босни и Херцеговини. Основну, као и средњу-Машинско-техничку школу завршио је у Нишу. Дипломирао је 2014. године на Факултету заштите на раду где је стекао звање инжењер заштите животне средине. Током студија, од 2012. до 2014. године обављао је функцију потпредседника Студентског парламента Факултета заштите на раду.

Радну каријеру започео је у ЈКП „Наисус“ Ниш, а 2015.године прелази  у ЕПС, ОДС „ЕПС Дистрибуција“.

У 2015. и 2016. години обављао је функцију потпредседника Фудбалског клуба „Раднички“ Ниш, а за делегата Скупштине Фудбалског савеза Србије изабран је у марту 2016. године.

Године 2015. организовао је највећи кик-бокс турнир у Србији „Naissus fight night“. Јула 2016. године изабран је за Члана Градског већа, задуженог за омладину и спорт.

У току четворогодишњег мандата, кроз инициране и подржане активности, радио је на унапређењу јавног здравља, истицању свих вредности здравих стилова живота, унапређењу спортско-рекреативних активности деце, младих и грађана, као и других спортских активности које су у функцији унапређења психофизичких способности грађана, стварању услова за изградњу и одржавање спортских објеката, подстицању и подршци раду спортских организација и обезбеђивању услова за тренинг и такмичење спортиста, подстицању спортских активности лица са инвалидитетом. Значајно је унапредио сарадњу са школама и Универзитетом у циљу интензивирања образовних и васпитних садржаја, стварања услова за спровођење ваннаставних спортских активности ученика и студената, подстицања истраживачко-развојног, васпитно-образовног и стручног рада у спорту на научним основама, као и медијској промоцији спорта.

Акценат у раду ставио је и на унапређење спортске инфраструктуре те су многи спортски објекти од изузетног значаја за Ниш добили сасвим ново рухо.

На различите начине подржани су и најбољи студенти и спортисти, као и спортски клубови који су наставили тренд успеха у колективним, али и појединачним спортовима. Тако је први пут у историји, у једној години, Град Ниш имао четири учесника на међународним такмичењима: ФК Раднички, ВК Наис, РК Железничар и РК Наису.

За време свог четвороргодишњег мандата, Бранислав Качар био је организатор значајних домаћих и међународних спортских такмичења, као што су: Davis CUP, Куп Радивоја Кораћа, Европско првенство у кошарци за жене и многа друга светска и европска такмичења чији је домаћин био Град Ниш.

Добитник је многобројних признања за допринос развоју и унапређењу спорта, као и специјалног признања које додељује Удружење спортских новинара Ниша.

Члан је Српске напредне странке.