Aleksandar Stojičić

image_pdfimage_print

Aleksandar Stojičić

Gradski većnik

 

Osnovnu i srednju školu završio je u Nišu, kao i specijalističke studije na Akademiji tehničko-vaspitačkih strukovnih studija u Nišu. Na DIF-u  je završio stručno osposobljavanje za operativnog trenera borenja. Licencirani trener od strane MMA Saveza Srbije.

Kao takmičar, trener i organizator domaćih i međunarodnih takmičenja, u borilačkim sportovima aktivan je punih petnaest godina.

U Rusiji je kao član naše reprezentacije, osvojio bronzanu medalju, 2012. godine na prvenstvu Srbije u kikboksu, bronzanu medalju na prvenastvu Srbije koje je organizovao Rvački Savez Srbije. 2014. godine na prvom MMA državnom prvenstvu. Osvojio je zlatnu medalju i bio jedini prvak sa juga Srbije, 2015. godine postao je MMA vice šampion Srbije.

Jedan od najvećih rezultata je drugo mesto na Nemačkoj listi najboljih boraca lake kategorije i prvi izazivač za pojas najprestižnijeg takmičenja u Nemačkoj.

Pripreme za mečeve, obuku, instruktorske i studijske kurseve pohađao je širom Evrope i sveta. U toku profesionalne karijere koja traje od 2016. godine, bio je u najboljem klubu u Škotskoj u Edinburgu i Glazgovu i radio je sa najboljim timom mesecima. U Nemačkim gradovima Štutgard, Frankfurt, Ulm, Karlsrue pohađao je seminare rvanja, boksa, kikboksa, treninga snage i izdržljivosti. U Švajcarskoj u Cirihu proveo je više meseci na usavršavanju. Na Baliu i Indoneziji proveo mesec dana radeći sa najistaknutijim takmičarima borenja azijskog regiona.

Pored MMA karijere nosilac je crnog pojasa brazilske dziu dzice. Njegova trenerska karijera usmerena je na izgradnji amaterske infrastrukture u borilačkom sportu.

Danas je trener MMA sporta i brazilske dziu dzice, sportistima u Srbiji i širom Evrope.

Aleksandar Stojičić je oženjen i otac jednog deteta.