Pomoćnici Gradonačelnika

image_pdfimage_print

Vladislava Ivković

Pomoćnica gradonačelnice

Rođena je 06.04.1968. godine u Nišu. Završila je Gimnaziju „Bora Stanković“ u Nišu. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

Od 1994. godine radi u Gradskoj upravi Grada Niša.

U Sekretarijatu za urbanizam i komunalne delatnosti Gradske uprave Grada Niša radila je kao samostalni stručni saradnik za nadzor nad radom preduzeća u oblasti komunalnih delatnosti  i na ekonomsko –finansijskim  poslovima praćenja realizacije budžeta Grada.

Od 2005. godine do 2011. godine  u Upravi za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj Gradske uprave Grada Niša bila je pomoćnik načelnika uprave.

Od 2011. godine bila je  načelnik Uprave za komunalne delatnosti,  energetiku i saobraćaj. Sekretar Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj Gradske uprave Grada Niša je od 2017. godine.

Član je više radnih grupa za realizaciju kapitalnih projekata na nivou grada: Jedinice za implementaciju projekta „Sakupljanje i prerada otpadnih voda u Gradu Nišu“, Koordinacionog tela za uspostavljanje Geografsko-informacionog sistema (GIS) Grada Niša, gradskog tima za certifikaciju opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u Jugoistočnoj Evropi.

Učesnik je više projekata u okviru  programa Exchange,  kao i projekta „Unapređenja transparentnosti upravljanja javnim finansijama lokalne samouprave“ koji se realizuje na osnovu sporazuma Stalne konferencija gradova i opština i Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP).

Bila je član Odbora za komunalne delatnosti i energetiku Stalne konferencija gradova i opština.

Učesnik je brojnih konferencija i stručnih skupova u oblasti komunalnih delatnosti, saobraćaja, energetike i zaštite životne sredine.

Govori engleski jezik.

Udata je i ima sina.

 

Sanja Stajić

Pomoćnica gradonačelnice

 

Rođena je 07.06.1977. godine u Nišu sa prebivalištem u Sečanici.

Na niškom Medicinskom fakultetu diplomirala je 2004.godine.

Specijalizant je ginekologije i akušerstva na Medicinskom fakultetu u Nišu.

Od 2011. godine zaposlena je u Domu zdravlja u Merošini.

Radila je u Službi zdravstvene zaštite odraslih i bila načelnica te zdravstvene službe u merošinskoj zdravstvenoj ustanovi.

Obavljala je dužnosti predsednice opštine Merošina, zamenika predsednika Skupštine opštine Merošina i  predsednice Skupštine opštine Merošina.

Od 9. avgusta 2019.godine, kada su u Merošini uvedene privremene mere,  do izbora novog rukovodstva 2. septembra 2020. godine,  nalazila se na čelu privremenog organa  opštine Merošina.

Udata je i majka dvoje dece.

 

Ljubiša Janić

Pomoćnk gradonačelnice

 

Rođen je decembra 1956. godine u Blacu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu, Univerziteta u Nišu.
Od 1984. do 1997. godine radio je u lokalnoj administraciji, jedno vreme i kao šef Sekretarijata za malu privredu.
1997. godine bio je oko godinu dana direktor preduzeća “Drvoukras“, a od 1998. do 2008. godine sekretar Mašinskog fakulteta u Nišu.
2008. godine je bio načelnik gradske Uprave za imovinu i inspekcijske poslove.
Decembra 2016. je postavljen za vršioca dužnosti Gradske uprave Niša, a maja 2017. godine je imenovan za načelnika sa punim mandatom.
Vršio je funkciju načelnika jedinstvene Gradske Uprave Grada Niša do 31.12.2020. godine. Od 01.01.2021. imenovan je na mesto pomoćnika gradonačelnice Niša zadužen za oblast razvoja lokalne zajednice i saradnju sa gradskim opštinama i mesnim zajednicama.
Živi u Nišu. Oženjen je i ima dvoje dece.