Branislav Kačar

image_pdfimage_print

Branislav Kačar

Gradski većnik

Branislav Kačar rođen je 26. septembra 1990. godine u Zenici, u Bosni i Hercegovini.  Diplomiran je  inženjer zaštite životne sredine.

Tokom studija, od 2012. do 2014. godine obavljao je funkciju potpredsednika Studentskog parlamenta Fakulteta zaštite na radu.

Radnu karijeru započeo je u JKP „Naisus“ Niš, a 2015.godine prelazi  u EPS, ODS „EPS Distribucija“.

U 2015. i 2016. godini obavljao je funkciju potpredsednika Fudbalskog kluba „Radnički“ Niš, a za delegata Skupštine Fudbalskog saveza Srbije izabran je u martu 2016. godine.

Godine 2015. organizovao je najveći kik-boks turnir u Srbiji „Naissus fight night“.

Jula 2016. godine izabran je za Člana Gradskog veća, zaduženog za omladinu i sport.

U toku četvorogodišnjeg mandata, kroz inicirane i podržane aktivnosti, radio je na unapređenju javnog zdravlja, isticanju svih vrednosti zdravih stilova života, unapređenju sportsko-rekreativnih aktivnosti dece, mladih i građana, kao i drugih sportskih aktivnosti koje su u funkciji unapređenja psihofizičkih sposobnosti građana, stvaranju uslova za izgradnju i održavanje sportskih objekata, podsticanju i podršci radu sportskih organizacija i obezbeđivanju uslova za trening i takmičenje sportista, podsticanju sportskih aktivnosti lica sa invaliditetom. Značajno je unapredio saradnju sa školama i Univerzitetom u cilju intenziviranja obrazovnih i vaspitnih sadržaja, stvaranja uslova za sprovođenje vannastavnih sportskih aktivnosti učenika i studenata, podsticanja istraživačko-razvojnog, vaspitno-obrazovnog i stručnog rada u sportu na naučnim osnovama, kao i medijskoj promociji sporta.

Za vreme svog četvororgodišnjeg mandata, Branislav Kačar bio je organizator značajnih domaćih i međunarodnih sportskih takmičenja, kao što su: Davis CUP, Kup Radivoja Koraća, Evropsko prvenstvo u košarci za žene i mnoga druga svetska i evropska takmičenja čiji je domaćin bio Grad Niš.

Dobitnik je mnogobrojnih priznanja za doprinos razvoju i unapređenju sporta, kao i specijalnog priznanja koje dodeljuje Udruženje sportskih novinara Niša.

Član je Srpske napredne stranke.