DONETA ODLUKA O DOBITNICIMA NAGRADE „11.JANUAR” ZA 2020. GODINU

image_pdfimage_print

Danas je u Skupštini Grada Niša održana  II sednica Komisije za nagrade Grada Niša na kojoj je doneta  odluka o dobitnicima Nagrade „11. januar“ za 2020. godinu.

Pored predsednika Skupštine Grada, koji je po funkciji i predsednik Komisije za nagrade, sednici Komisije prisustvovali su i čalnovi – gradonačelnica Grada Niša Dragana Sotirovski, predstavnik Univerziteta u Nišu prorektor prof. dr Vlastimir Nikolić, predstavnik Eparhije niške protojerej stavrofor Branislav Cincarević i predstavnik Vojske Srbije pukovnik dr Slađan Hristov.

Na Javni poziv koji je trajao od 1.12. 2020. godine do 15. 12. 2020. godine, stiglo je 25 predloga – 16 za pojedince i 9 za kolektive. Predsednik Skupštine Grada Niša Boban Džunić, na konferenciji za medije istakao je da je  Komisija  imala nimalo lak zadatak da nagradi najbolje među najboljima, one koji doprinose opštem napretku i ugledu našeg Grada,  kao i da je  nepristrasno i objektivno donela odluku da dobitnici Nagrade „11. januar“ za 2020 godinu budu:

u konkurenciji kolektiva:

–  DOM ZDRAVLJA

–  „LUTAJUĆA SRCA“, muzička grupa

U  konkurenciji pojedinaca:

– mr NOVICA S. RANĐELOVIĆ, ekonomski istoričar i publicista, naučni radnik

– MILOJE BRANKOVIĆ, direktor EKOTREJDBG u Nišu i počasni konzul Mađarske u Srbiji

– SAŠA SEFEROVIĆ, posthumno, anestetičar Kliničkog centra Niš

 

Predsednik Boban Džunić je  u svoje lično ime i u ime svih članova Komisije,  čestitao dobitnicima na zasluženom priznanju.

Nagrada se sastoji od diplome, statuete ”Oslobodiocima Grada Niša” i novčanog iznosa i biće dodeljena na svečanoj sednici Skupštine Grada 11.1.2021. godine, na Dan oslobođenja Grada Niša od Turaka, na način koji bude diktirala epidemiološka situacija.

Možda Vas zanima i sledeće...