ODRŽANA  TREĆA  SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

Danas je održana treća sednica Skupštine  Grada  Niša. Zasedanje, na čijem je dnevnom redu bilo devet tačaka,  i ovoga puta održano je  u sali Oficirskog doma, zpog poštovanja epidemioloških mera i preporuke Štaba za vanredne situacije Grada Niša.

Na sednici je usvojen  završni račun grada Niša  koji je, kako je predsednik Skupštine Grada Boban Džunić u obraćanju novinarima obrazložio, u skladu sa članom  82 Poslovnika o radu Skupštine  uvršten kao tačka dnevnog reda po hitnom postupku,   s obzirom na to da je rok za njegovo donošenje 11.9.2020. godine, a da je Izveštaj Državne revizorske institucije, koji je sastavni deo pomenute odluke, stigao  dana 7.9.2020. godine.

Što se tiče dopune Odluke o komunalnom redu, predsednik Džunić je istakao da se predloženom dopunom usaglašava  radno vreme ugostiteljskih objekata na teritoriji Grada Niša, dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti KOVID 19, sa radnim vremenom tih objekata propisanim podzakonskim aktom Vlade Republike Srbije.

Takođe, na današnjoj sednici doneta su rešenja o imenovanju glavnog urbaniste Grada Niša, obrazovanju Komisije za planove i rešenje o obrazovanju Štaba za vanredne situacije Grada Niša.