1

ОДРЖАНА  ТРЕЋА  СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

Данас је одржана трећа седница Скупштине  Града  Ниша. Заседање, на чијем је дневном реду било девет тачака,  и овога пута одржано је  у сали Официрског дома, зпог поштовања епидемиолошких мера и препоруке Штаба за ванредне ситуације Града Ниша.

На седници је усвојен  завршни рачун града Ниша  који је, како је председник Скупштине Града Бобан Џунић у обраћању новинарима образложио, у складу са чланом  82 Пословника о раду Скупштине  уврштен као тачка дневног реда по хитном поступку,   с обзиром на то да је рок за његово доношење 11.9.2020. године, а да је Извештај Државне ревизорске институције, који је саставни део поменуте одлуке, стигао  дана 7.9.2020. године.

Што се тиче допуне Одлуке о комуналном реду, председник Џунић је истакао да се предложеном допуном усаглашава  радно време угоститељских објеката на територији Града Ниша, док траје опасност од ширења заразне болести КОВИД 19, са радним временом тих објеката прописаним подзаконским актом Владе Републике Србије.

Такође, на данашњој седници донета су решења о именовању главног урбанисте Града Ниша, образовању Комисије за планове и решење о образовању Штаба за ванредне ситуације Града Ниша.