1

Октобарски сусрети у социјалној заштити


У хотелу “Тами резиденc” у Нишу свечано су отворени 25.-и “Октобарски сусрети у социјалној заштити” , међународни стручни скуп, ове године под називом “Насиље над децом – реакција система”.

У присуству представника Министарства за рад, борачка и социјална питања, Коморе социјалне заштите, представника Града и великог броја домаћих и страних стручњака из области дечије и социјалне заштите почела је серија дводневних предавања и радионица у циљу будућег развоја и побољшања превентивних мера, законодавних оквира и имплементације знања и искустава кроз међусекторску сарадњу и деловање релевантних институција.

“У том циљу Град Ниш подржава континуирану едукацију из области социјалне заштите “, навела је на отварању ресорна већница Тијана Ђорђевић – Илић.

Према њеним речима
сви актери у систему морају се запитати колико се на адекватан начин реагује и да ли се реагује у право време када је насиље над децом у питању.

“Треба развијати и превентивне мере ,јер иако су законодавни оквири добро утемељени, имплементација истих мора бити развијенија кроз међусекторску сарадњу и деловање релевантних институција”,речено је на овом скупу.