1

„Задовољство грађана квалитетом живота у локалнoj заједници и услугама локалних самоуправа“

 

 

Програм „Свис ПРО“ у сарадњи са организацијом ЦеСИД организовао је данас представљање налаза истраживања јавног мњења под називом „Задовољство грађана квалитетом живота у локалној заједници и услугама локалних самоуправа“.

Присутнима су представљена истраживања о томе какви су ставови грађана о квалитету живота у локалној заједници, како гледају на рад локалних органа власти, администрације и службеника, колико поверења имају у локалне институције.

У име Града Ниша присутне је поздравила помоћница градоначелника Марина Костић.Град Ниш последњих неколико година ради доста тога на унапређењу квалитета живота у локалној заједници и то посебно у смислу повећања ажурности када се ради о  услугама које пружа локална самоуправа.

Истраживање је спроведено у 50 градова и општина у региону Шумадије и западне Србије и региону Јужне и источне Србије, на репрезентативном узорку од 11.387 пунолетних грађана. На скупу су представљени и подаци специфични за Нишавски, Пиротски, Расински и Зајечарски округ.