Karavan igre u Nišu

  • 20191021_191551
  • 20191021_191814
image_pdfimage_print

 

 

Nacionalna fondacija za umetničku igru i Beogradski festival igre, uz podršku Fondacije Art Mentor iz Lucerna i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, nastavili su ove godine realizaciju projekta Karavan igre. Ovog puta programom je obuhvaćeno 10 gradova u Srbiji, a Niš je bio jedan od domaćina.

 Na velikoj sceni Doma Vojske, poklonici baletske umetnosti mogli su da uživaju u  baletskom gala koncertu sa popularnim varijacijama klasičnog repertoara u izvođenju mladih igrača, učenika srpskih i italijanskih balestskih škola i prvaka Baleta Narodnog pozorišta iz Beograda, Ane Pavlović i Jovana Veselinovića.Gala koncertu prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Niša prof.dr Miloš Banđur ,kao i veliki broj zaljubljenika u umetnost i učenika niških škola.

 Program Karavana igre obuhvata izložbe, filmski program, prezentacije, predstave i gala koncerte u izvođenju prvaka i solista baleta, ali i učenika baletskih škola iz Beograda i Rima. Karavan igre donosi kurseve baleta i savremene igre za sve generacije, koji se završavaju otvorenim prezentacijama.

Možda Vas zanima i sledeće...