Караван игре у Нишу

  • 20191021_191551
  • 20191021_191814
image_pdfimage_print

 

 

Национална фондација за уметничку игру и Београдски фестивал игре, уз подршку Фондације Арт Ментор из Луцерна и Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, наставили су ове године реализацију пројекта Караван игре. Овог пута програмом је обухваћено 10 градова у Србији, а Ниш је био један од домаћина.

 На великој сцени Дома Војске, поклоници балетске уметности могли су да уживају у  балетском гала концерту са популарним варијацијама класичног репертоара у извођењу младих играча, ученика српских и италијанских балестских школа и првака Балета Народног позоришта из Београда, Ане Павловић и Јована Веселиновића.Гала концерту присуствовао је и заменик градоначелника Ниша проф.др Милош Банђур ,као и велики број заљубљеника у уметност и ученика нишких школа.

 Програм Каравана игре обухвата изложбе, филмски програм, презентације, представе и гала концерте у извођењу првака и солиста балета, али и ученика балетских школа из Београда и Рима. Караван игре доноси курсеве балета и савремене игре за све генерације, који се завршавају отвореним презентацијама.

You may also like...