5.Forum naprednih tehnologija

U Oficirskom domu otvoren je 5.Forum naprednih tehnologija u organizaciji Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije – Regionalnom privrednom komorom Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga,  Elektronskim i Mašinskim fakultetom Univerziteta u Nišu, Nacionalnom službom za zapošljavanje – Filijala Niš i Klasterom naprednih tehnologija NiKAT.

Na svečanosti otvaranja govorio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je između ostalog rekao “verujem da ćemo i ovom organizacijom Foruma, kojom ćemo obuhvatiti brojna dešavanja u sferi naprednih tehnologija,  svi zajedno načiniti korak više ka razvoju našeg grada, regiona i zemlje u celini”.

Forum naprednih tehnologija biće podeljen u tri tematska dela, koji će biti organizovani u oktobru i novembru 2019. godine i u martu 2020. godine.

U prvom delu foruma, od 22-25. oktobra, biće održani Specijalizovani Sajam zapošljavanja i profesionalne  orijentacije i Sajam obrazovanja,  u Oficirskom domu u Nišu   i   Naučna konferencija TELSIKS 2019, na Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Biznis forum  sa temom ekonomije i naprednih tehnologija   i panel  o  budućnosti pametnih gradova,  okupiće stručnjake u  Regionalnoj privrednoj komori Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga, u okviru drugog dela Foruma, 28. novembra.

U okviru otvaranja i prezentacije Naučno tehnološkog parka biće organizovana izložba  firmi i obrazovnih institucija, tradicionalna izložba proizvoda nekadašnjeg giganta EI u novom muzejskom prostoru,  kao i dodala nagrada  za rad u oblasti naprednih tehnologija,  u novom prostoru  Naučno tehnološkog parka.