1

Објављивање јавног позива за доделу подстицајних средстава у оквиру реализације Програма локалног економског развоја Града Ниша за 2019.годину

 

 

Данас је званично у Градској кући објављен Јавни позив  за доделу подстицајних средстава у области локалног економског развоја.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић најавио је нови циклус у оквиру којег ће Град помоћи одређеним средствима привредне субјекте који подстичу локални економски развој.

У оквиру овогодишњег програма биће додељено укупно 30 милиона динара подстицајних средстава микро, малим и средњим предузећима и привредницима из Града Ниша.

Циљ реализације мера подршке привреди усмерен је ка подстицању конкурентности нишке привреде, повећању запослености унапређењем пословања и привлачењу инвестиција.

О конкретним мерама програма и начину њихове реализације говорио је Милан Ранђеловић начелник КЛЕРП-а.


 Корисници подстицајних средстава могу бити микро, мала и средња предузећа и предузетници, који нису у тешкоћама и регистровани су на територији Града Ниша.  По посебним критеријумима, средства се додељују и привредним субјектима који користе услуге Start up центра и свих coworking простора са територије Града Ниша