Objavljivanje javnog poziva za dodelu podsticajnih sredstava u okviru realizacije Programa lokalnog ekonomskog razvoja Grada Niša za 2019.godinu

 

 

Danas je zvanično u Gradskoj kući objavljen Javni poziv  za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio je novi ciklus u okviru kojeg će Grad pomoći određenim sredstvima privredne subjekte koji podstiču lokalni ekonomski razvoj.

U okviru ovogodišnjeg programa biće dodeljeno ukupno 30 miliona dinara podsticajnih sredstava mikro, malim i srednjim preduzećima i privrednicima iz Grada Niša.

Cilj realizacije mera podrške privredi usmeren je ka podsticanju konkurentnosti niške privrede, povećanju zaposlenosti unapređenjem poslovanja i privlačenju investicija.

O konkretnim merama programa i načinu njihove realizacije govorio je Milan Ranđelović načelnik KLERP-a.


 Korisnici podsticajnih sredstava mogu biti mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnici, koji nisu u teškoćama i registrovani su na teritoriji Grada Niša.  Po posebnim kriterijumima, sredstva se dodeljuju i privrednim subjektima koji koriste usluge Start up centra i svih coworking prostora sa teritorije Grada Niša