Dani Republike Srpske u Nišu

  • 20190907_120517
  • 20190907_120648
image_pdfimage_print

 

 

Manifestacija Dani Republike Srpske sedmu godinu zaredom, počela je svečanom akademijom na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Smotru koja će do 10. septembra u 21 gradu naše zemlje promovisati kulturu, privredu, nauku i umetnost otvorio je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine.

On je ovom prilikom dao inicijativu i zamolio za podršku da se manifestacija ubuduće zove „Dani Srpske i Srbije”. Ovim nazivom, kako je pojasnio Dodik, upućuje se na jedinstvo koje mora de se neguje i dodao da Republika Srpska ima sve elemente državnosti i ispunjava sve kriterijume da bude međunarodno verifikovana kao država.

U Nišu je predsednik Skupštine Grada mr Rade Rajković primio predsednika Narodne Skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića sa saradnicima.

Razgovarano je o unapređenju saradnje grada i Republike Srpske i istaknuto je da je saradnja pre svega zalaganjem dvojice predsednika Republika na izuzetno visokom  nivou. Gosti iz Banja Luke u nastavku posete položili su venac poginulim borcima u spomen kompleksu “Čegar”.

U nastavku manifestacije Dani Srpske u Srbiji u Narodnom pozorištu U Nišu  odigrana je predstava” Kokoška” u izvođenju glumaca Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Možda Vas zanima i sledeće...