1

Почела реконструкција Кованлучке улице и пута за Доње Власе

Данас је почела реконструкција Кованлучке улице и пута за Доње Власе у укупној дужини од око 4 километра. У наредна два до три месеца, колико се оквирно процењује да ће трајати радови, биће замењен комплетан коловоз у овој важној и саобраћајем оптерећеној улици. Уједно, биће очишћени, а где буде потребно и замењени сливници и шахте, а уклања се и растиње са обе стране пута. Оно што је најважније, и што је и био главни захтев житеља ове улице, Кованлучка ће добити и тротоаре.
”Ушли смо и у можда и најтежи и најкомпликованији грађевински подухват у овој години. Средићемо коловоз у Кованлучкој и  изградити тротоаре, и коначно је учинити безбедном за кретање пешака. Уклонићемо растиње и наносе са обе стране пута и, где год је то могуће, изградити стазу за пешаке.  Ставићемо и лежеће полицајце, па родитељи више неће морати да брину за своју децу кад крену у школу”, рекао је градоначелник Дарко Булатовић који је, са сарадницима обишао радове.
Помоћник градоначелника Милош Милошевић апеловао је возаче да буду опрезнији док трају радови и да, уколико је могуће, користе алтернативне правце, с обзиром да ће на траси бити много машина и радника.
”Апелујем и на возаче али и житеље Кованлучке да не паркирају на коловозу и тротоарима, како не би ометали радове, и како би посао окончали што пре”, рекао је Милошевић.
Радове изводи ПЗП Трејс, а финансирани су средстима из републичког Буџета преко ЈП Путеви Србије, заједно са реконструкцијом путева у Међурову, Чокоту, Новом селу и Лалинцу, који такође почињу ових дана. Додатне послове, попут проширења тротоара, уклањања наноса и растиња, замене ивичњака и изградњу тротоара финансираће Град и свог Буџета.