1

БЕЗГОТОВИНСКО ПЛАЋАЊЕ ОД САДА И У НИШУ


Градска управа града Ниша обавештава грађане да ће, почев од 02.09.2019. године, моћи да плаћају платним картицама банака преко ПОС терминала све врсте такси и накнада, и то како републичке тако и локалне таксе.
Преко ПОС терминала могу се плаћати и порези: порез на имовину правних лица и порез на имовину физичких лица.
Плаћање платним картицама банака на ПОС терминалима се може обавити на местима где се услуге врше, без одласка до банака и беспотребних чекања у редовима на шалтерима.
ПОС терминали биће распоређени на следећим локацијама:
• У градском услужном центру у улици Николе Пашића бр. 24. на шалтерима матичне службе, локалне пореске администрације и издавању дозвола
• У просторијама Секретаријата за локалну пореску администрацију у тржном центру „Калча“, поткровље, ламела Б
• У просторијама центра за издавање грађевинских дозвола у улици Николе Пашића бр. 22.
• У услужним центрима градских општина:
 Медијана, Париске комуне бб
 Пантелеј, Гутенбергова 4.
 Палилула, Бранка Радичевића 1.
 Црвени Крст, Бул. 12. фебруар 89.
 Матичне књиге за подручје КИМ, Бул. 12. фебруар 89.
Obavestenje-gradjana-POS-terminali.pdf




55. Ликовна колонија у Сићеву

 

 

Ликовна колонија Сићево 2019 свечано је отворена по 55 пут  испред зграде Колоније у Сићеву.

Колонију је званично отворила градска већница Јелена Митровски која је нагласила да је ова уметничка манифестација од великог значаја за Град Ниш и да годинама уназад окупља значајне уметнике из Србије и света.

Оснивач колоније је чувена српска сликарка Надежда Петровић, која је давне 1905. године у Сићеву окупила колеге са студија у Минхену: Јакопича, Грохара, Весела,  Вучетића и Мештровића. Тако је са колегама из Хрватске и Словеније формирала Прву југословенску уметничку колонију.

Нишки уметници обновили су идеју о колонији 1964. године, откада се у Сићеву одржава у континуитету.

Ове године колонија ће окупити 11 учесника из Србије, Босне и Херцеговине, Немачке, Бугарске и Црне горе. Своје радове изложиће: Вукашин Станковић и Владица Ристић (Ниш), Никола Вукосављевић, Александар Цветковић и Милица Ракић (Београд,) Павле Поповић (Краљево), Милена Тошић (Врање), Михаела Иванова (Бугарска), Борис Еремић (Босна и Херцеговина), Биљана Кековић (Црна Гора), Ђусепе Гонела (Немачка).