НАСТАВЉЕН ТРЕНД РАСТА НИШКОГ АЕРОДРОМА

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 2 - Copy
image_pdfimage_print

 

 

На конференцији за новинаре одржаној у Градској кући у Нишу истакнута је улога и значај Аеродрома Ниш у свету авијације , али и значај Града Ниша као регионалног центра Србије.

Градоначелник Дарко Булатовић, као и директор ЈП Аеродроми Србије Михајло Здравковић и аеродрома Константин Велики Душан Кнежевић нагласили су да позитивни трендови раста броја авио линија, путника и робе превезене у карго саобраћају потврђују да је одлука о сарадњи са Владом Србије и ресорним министарством и државним институцијама била оправдана и исправна.

”Критике да желимо да затворимо нишки Аеродром и да отерамо лоу кост компаније једноставно су се показале као политиканске и потпуно нетачне. Долазак националног авио превозника који је отворио 12 нових линија, не само да није и неће отерати друге авио компаније из Ниша, већ је изазвао потпуно супротан ефекат. Путника је све више, а и линија, што доказује и Рајан Ер који ће 8. новембра почети да лети из Ниша и за Малту”, рекао је Булатовић.

Директор Аеродрома Србије Михајло Здравковић каже да се последњих месеци јасно показује да су постојећи капацитети аеродрома у сваком смислу превазиђени и да се брзо мора повећати број запослених, као технички капацитет за прихват авиона на чему се већ интензивно ради. Поред тога, он је најавио и реконструкцију и значајно проширење пристанишне зграде, како би се путницима омогућио већи комфорт и много бољи услови боравка на аеродрому.

Да је увођењем нове авио линије из Ниша до Малте потврђен тренд развоја авиосаобраћаја, истакао је и директор Константина Великог Душан Кнежевић који је нагласио да је само у јулу више од 35 000 путника прошло кроз нишки аеродром и да ће, судећи по садашњим показатељима, у августу тај број бити око 50 000.

Он је додао да, поред 12 авио линија Ер Србије и нове линије Рајан Ера до Малте, и Виз Ер појачава динамику летова са 2 на 4 ка Малмеу од априла наредне године.

”Поред доласка нових авиокомпанија нове летове уводе и авиокомпаније са којима имамо дугогодишњу сарадњу што доказује да развој авио саобраћаја у овој ваздушној луци има позитивни тренд раста, и да ће пројекција од око 420 000 путника на годишњем нивоу у 2018. години бити и остварена”, рекао је директор Кнежевић.

You may also like...