NASTAVAK REHABILITACIJE ULICA


Danas je započela rehabilitacija još jedne važne ulice u Nišu. Radnici i mašine doljevačke Vodogradnje angažovane su na rekonstrukciji kolovoza i trotoara u ulici Stanoja Bunuševca na Paliluli od raskrsnice sa Mokranjčevom do semafora u Božidarčevoj ulici. Menja se habajući, odnosno završni sloj kolovoza , a u jednom delu, zbog teških oštećenja, neophodna i zamena podkonstrukcije ulice i kompletno presvčaćenje asfaltom. Paralelno sa tim radovima, urediće se i trotoari i to sa behaton pločama sa jedne, a novim slojem asfalta sa druge, desne strane ulice.

Kako je rekao Gradonačelnik Darko Bulatović, na ovaj način Grad ispunjava obećanje dato žiteljima ovog dela Niša koji su se mnogo puta žalili na ovu saobraćajnicu i tražili njenu rekonstrukciju.

Zbog radova koi će, kako se očekuje, trajati do početka septembra, vozila javnog gradskog  prevoza do 6. septebra saobraćaće izmenjenom trasom, kroz ulicu Vojvode Gojka, preko Palilulske rampe i dalje Episkopskom i Mokranjčevom, starom trasom.

Istovremeno, danas su završeni i radovi na rehabilitaciji Prosvetne i Sinđelićeve ulice u Gornjem Matejevcu, u dužini nešto manjoj od 300 metara. Ovaj posao koštaće oko 6 miliona dinara, ali se njegovim okončanjem, kako ističe gradonačelnik Bulatović, dugotrajno rešava problem žitelja ovog dela Matejevca, a posebno mališana kojima je ovo glavni put do škole.