Prijem povodom koncerta u spomen-parku Bubanj

  • IMG-440edc4d9d5ec332fae040cd725d69ed-V
  • IMG-a4fbbfb584a041c306363ef617a56772-V
image_pdfimage_print

U Gradskoj kući  gradska većnica resorno zadužena za kulturu Jelena Mitrovski primila je učesnike velikog koncerta u organizaciji Omladinske filharmonije Naisus iz Niša koji se održava u amfiteatru na Bubnju.

 

“Ovakve muzičke manifestacije su jako važne za naš grad i mi uvek želimo da pomognemo kada se radi o njihovom organizovanju”, kazala je Jelena Mitrovski. “Koncert na Bubnju postaje već tradicionalan i privlači pažnju kako publike koja ga očekuje, tako i javnosti uopšte. Danas smo ugostili soliste koncerta iz zemlje i inostranstva. Trudićemo se da podržimo ovakve događaja i da ih u gradu bude što više za dobrobit svih građana”.

 

Koncert na Bubnju je gotovo jedinstven muzički spektakl, a gosti koji će se sada predstaviti publici čine ga još jedinstvenijim.

 

“Sada sam drugi put u Nišu jer sam već pevao u ovom gradu na Novogodišnjem koncertu. U Nišu je prelepo i veliko mi je zadovoljstvo što jedno ovako veliko i zahtevno delo izvodimo u ovom gradu sa maestrom Andrićem. Izvodimo Rosinijevo delo “Stabat mater” koje posebno zahtevno za tenora tako da se nadam da će publika doći u velikom broju”, rekao je Paolo Atogoneti iz Italije.

 

Osim članova Omladinske filharmonije, nastupiće i hor Beogradski solisti, kao i specijalni gosti, sopran Sanja Kerekez, mecosopran Nataša Rašić, tenor Paolo Atogoneti i bas Federiko Beneti,dirigent je maestro Zoran Andrić.

Možda Vas zanima i sledeće...