1

АМБАСАДОР ИНДОНЕЗИЈЕ ПОСЕТИО НИШ

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић примио је у Градској кући амбасадора Републике Индонезије у Србији Њ.Е. Мохамада Чандра Видја Јудху.

 

Градоначелник је пожелео добродошлицу индонежанском амбасадору и изразио задовољство због његове прве званичне посете Граду Нишу.Он је најавио нови радни састанак на којем би требало да се сретну делегације привредника града и Индонезије и договоре евентуалне конкретне видове сарадње.

 

Амбасадор се захвалио на гостопримству и изразио задовољство због добрих односа двеју земаља .Он је нагласио да се нада да ће се плодотворна сарадња привредника из две земље наставити и у будућности, као и да ће се то позитивно одразити на јачање туристичких веза.

 

На састанку је изражен обострани интерес за унапређивање односа и успостављање ближе сарадње у областима културе, спорта и привреде. Амбасадор је позвао све привреднике из Ниша на велики трговински сајам у Џакарти, који се одржава октобра ове године.




Пријем поводом концерта у спомен-парку Бубањ

У Градској кући  градска већница ресорно задужена за културу Јелена Митровски примила је учеснике великог концерта у организацији Омладинске филхармоније Наисус из Ниша који се одржава у амфитеатру на Бубњу.

 

“Овакве музичке манифестације су јако важне за наш град и ми увек желимо да помогнемо када се ради о њиховом организовању”, казала је Јелена Митровски. “Концерт на Бубњу постаје већ традиционалан и привлачи пажњу како публике која га oчекује, тако и јавности уопште. Данас смо угостили солисте концерта из земље и иностранства. Трудићемо се да подржимо овакве догађаја и да их у граду буде што више за добробит свих грађана”.

 

Концерт на Бубњу је готово јединствен музички спектакл, а гости који ће се сада представити публици чине га још јединственијим.

 

“Сада сам други пут у Нишу јер сам већ певао у овом граду на Новогодишњем концерту. У Нишу је прелепо и велико ми је задовољство што једно овако велико и захтевно дело изводимо у овом граду са маестром Андрићем. Изводимо Росинијево дело “Стабат матер” које посебно захтевно за тенора тако да се надам да ће публика доћи у великом броју”, рекао је Паоло Атогонети из Италије.

 

Осим чланова Омладинске филхармоније, наступиће и хор Београдски солисти, као и специјални гости, сопран Сања Керекез, мецосопран Наташа Рашић, тенор Паоло Атогонети и бас Федерико Бенети,диригент је маестро Зоран Андрић.