1

Млади нишки фудбалери на турниру у Кини

 

 

Градски већник Бранислав Качар примио је данас представнике ФК “Коперникус – Железничар “чији ће омладинци наступити на турниру младих нада у оквиру Далиан вининг лиге, интернационалног фудбалског турнира,који се одржава у Кини.

 

У периоду од 26. јула до 2. августа, у кинеском граду Далиан, биће одржан турнир за младе фудбалере уз учешће представника из Кине, Јужне Кореје и Јапана као и нашег клуба из Ниша  и то дечаци рођени  2009. (У10) и 2008 (У11) године.

 

Град Ниш ће финансијски помоћи око реализације дела пута до далеке Кине,а све остале трошкове ,сносе организатори турнира.

 

Дечаци нишког клуба биће једини представници Србије и града на овом турниру.




Представљање Извештаја Европске комисије

 

ЕУ инфо кутак у Нишу и Делегација Европске уније у Србији организовали су  представљање Извештаја Европске комисије о Србији за 2019. годину.

 

У име Града Ниша присутнима се обратила помоћница градоначелника Марина Костић,која је поздравила госте и истакла важност приближавања Србије европским стандардима и вредностима и да Град Ниш на путу интеграција жели да пружи свој пуни допринос.

 

Кључне налазе Извештаја у Нишу представила је шефица сектора за европске интеграције у Делегацији ЕУ у Србији Радица Нурсдорфер. У фокусу презентације били су економски аспекти у оквиру процеса европских интеграција Србије.

 

Уводничари пред дискусију били су

Иван Павловић, из Канцеларије за локални економски развој и пројекте Града Ниша и проф.др Бобан Стојановић, професор на Економском факултету у Нишу и председник Друштва економиста Ниша

 

Присутни су имали могућност да постављају питања и активно учествују у дискусији о овогодишњем Извештају Европске комисије о Србији.

Најважнији закључци извештаја могу се  прочитати на сајту Делегације ЕУ у Србији.