POČELI RADOVI NA UREĐENJU GRADSKOG TRGA

 

U gradskoj kući u Nišu, u subotu 29.jula, gradonačelnik Darko Bulatović potpisao je sa građevinskom firmom “Bauwesen” ugovor o izvođenju prve faze radova po urbanističkom projektu za uređenje Trga kralja Milana u Nišu. Odmah nakon toga i zvanično je počela realizacija – izvođenjem radova u parku preko puta gradske kuće a vrednost ugovora za prve tri celine je 84 miliona dinara, rekao je pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević. Ovo je jedna od najvažnijih investicija u gradu, po idejnom rešenju Gradjevinsko arhitektonskog fakulteta u Nišu, koja obuhvata površinu od preko 13500 metara kvadratnih centralne gradske zone . Završetak radova očekuje se novembra 2020.godine .
GRADONAČELNIK PRIMIO PREDSTAVNIKE FIBA-e

U subotu, 29.jula u gradskoj kući gradonačelnik Niša Darko Bulatović upriličio je prijem za predstavnike FIBA , službena lica i predstavnike svih ekipa učesnika grupe C evropskog prvenstva koja se igra u ambijentu renovirane hale Čair u Nišu.

Tom prilikom gradonačelnik Bulatović istakao je da je gradu Nišu ukazana velika čast time što je postao deo organizacija EPW 2019 koja se igra u Srbiji i Letoniji i zahvalio  se svima koji učestvuju u organizaciji ovako ozbiljnog projekta koji je do sada protekao u najboljem redu, čime je grad Niš opravdao svoju ulogu dobrog domaćina i organizatora.

U ime zvanicnika obratio se predstavnik FIBE  Luc Vergoossen i zahvalio svima koji učestvuju u organizaciji takmičenja grupe C  u Nišu na odličnim uslovima  i sjajnom gostoprimstvu kojim su okruženi tokom boravka.
POČELO SREĐIVANJE VARDARSKE ULICE

 

 

Počeli su radovi na rehabilitaciji kolovoza i u Vardarkoj ulici. Narednih nekoliko dana, kako kažu u Direkciji za izgradnju grada Niša, radiće se na uklanjanju oštećenog habajućeg sloja kolovoza i podešavanju nivoa šahti i slivnika, a odmah zatim i na presvlačenju ove važne gradske saobraćajnice novim slojem asfalta, čime će Nišlije dobiti još jednu uređenu ulicu.

”Građevinska sezona je u punom jeku, i odmah posle Vardarske sređivanje i Obilećevog venca, Pirotske rampe i ulici Vojvode Putnika. Ne radi se samo u gradu, grade se ulice i u Popovcu, Matejevcu, a vrlo brzo će i u Međurovu. Nema više stajanja. Sutra počinjemo i izgradnju kružnog toka na raskrsnici Buleavara Nikole Tesle i  Heroja sa košara. Radićemo celog leta, cele jeseni, pa i početkom naredne godine, kako bi nišlije imale ulice na koje će biti ponosne”, rekao je Gradonačelnik Darko Bulatović koji je sa direktorom Direkcije za izgradnju Nebojšom Lovićem danas obišao gradilište u Vardarskoj ulici.

Pored samog kolovoza, gradonačelnik je rekao i da će biti uređeni i trotoari i zelene površine. Plan je da se radi brzo, kako bi se izbegle veće gužve i zastoji u saobraćaju, i za očekivati je da ulica bude završena u toku ove radne nedelje.