BAVARSKI PRIVREDNICI U POSETI NIŠU

  • DSCN5760
  • DSCN5770
  • DSCN5772
  • DSCN5752
  • DSCN5753
  • DSCN5754
  • DSCN5758
  • DSCN5759
image_pdfimage_print

 

U  organizaciji Bavarskog državnog ministarstva za privredu  Nemačko-srpske privredne komore, u Nišu  boravi  delagacija bavarskih privrednika. Reč je o predstavnicima 10 kompanija iz različitih oblasti, a sa njima su i predstavnici Bavarskog ministarstva Martin Grosman i Ursula Hajncel, koji u Sriji borave sa ciljem da se upoznaju sa potencijalima za saradnju Srbije sa ovom nemačkom Pokrajinom, koja spada u red najbogatijih i najrazvijenijih regiona Evrope.

To je i bila glavna tema razgovora gostiju iz Bavarske sa  gradonačelnikom Darkom Bulatovićem i njegovim pomoćnikom Milošem Miloševićem, načelnikom KLERP Milanom Ranđelovićem i čelnicima Privredne komore Aleksandrom Milićevićem i Udruženja privrednika Naissus Draganom Miloevićem koji su im predstavili sve potencijale i prednosti ovog dela naše zemlje.

Gradonačelnik Bulatović je istakao da se, zahvaljujući podršci Vlade  i Predsednika Vučića, Niš razvija brže od svih ostalih delova Srbije, i da činjenica da je industrijski, tehnološki, transportni, naučno-obrazovni, pa i kulturni i sportski centar ovog dela naše zemlje čini privlačnim partnerom za saradnju.

”Samo podatak da  čak sedam avio linija  Niš direktno povezuje sa Nemačkom pruža  neslućene mogućnosti za povećanje obima saradnje, kako u privredi, tako i u turizmu, kulturi, visokom obrazovanju i svim drugim važnim segmentima života”, rekao je Bulatović.

Šef bavarske delegacije Martin Grosman istakao je da je impresioniran onim što je video i čuo u Nišu i okolini, gde već ima nekoliko velikih nemačkih kompanija, i da će ova poseta sigurno rezultirati daljim povezivanjem i upoznavanjem budućih partnera jer, kako je rekao, prvi korak uvek mora biti upoznavanje i sticanje poverenja, što će, siguran je, dovesti i do povećanja trgovinske, privredne, i svake druge saradnje Bavarske sa Jugom Srbije.

Možda Vas zanima i sledeće...