GRAD NIŠ KANDIDAT ZA NAGRADU „EMERGING EUROPE“ NA OVOGODIŠNJEM SKUPU LIDERA EVROPE U LONDONU, U KATEGORIJI PROMOCIJA FDI STRATEGIJE GODINE

image_pdfimage_print

Grad Niš nominovan je za nagradu „Emerging Europe“, na ovogodišnjem skupu lidera Evrope u Londonu u kategoriji promocija strategija privlačenja direktnih stranih investicija godine. Niš se za ovo prestižno priznanje nadmeće sa gradovima Debrecin u Mađarskoj, Galati u Rumuniji, Vilnus i Klaipeda u Litvaniji i gradovima Krakov, Lođ, Poznanj, Vroclav i Sosnovik u Poljskoj. U ovoj kategoriji ocenjivana je kreativnost, efektivnost i uspeh strategija gradskih odeljenja, u ovom slučaju Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša, na polju privlačenja direktnih stranih investicija.

Ovo je još jedna potvrda da tim profesionalaca koji radi na privlačenju direktnih stranih investicija svoj posao obavlja na najbolji mogući način, uz svesrdnu podršku gradskog rukovodstva, ali i da se taj timski i posvećen rad prepoznaje, ne samo u Srbiji već i u Evropi.

Podsećanja radi, Grad Niš,  prošle godine dobio je priznanje Naleda, a  na listi prestižnog magazina Financial Times zauzeo je visoko 7. mesto u istoj ovoj kategoriji.

Žiri koji će doneti odluku o nagradama sačinjen je od predstavnika svetskih lidera iz kategorija koje su nominovane za dodelu nagrada „Emerging Europe“.

Svečana ceremonija proglašenja pobednika održaće se danas u Londonu, u sedištu Evropske banke za obnovu i razvoj.

Možda Vas zanima i sledeće...