1

ДОДЕЉЕНЕ ОДЛУКЕ О ЗАПОШЉАВАЊУ ТЕЖЕ ЗАПОШЉИВИХ НИШЛИЈА

 

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић, генерални директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић и директор нишке Филијале НСЗ Бобан Матић, свечано су данас, у Градској кући, доделили одлуке корисницима програма и мера Активне политике запошљавања, којим је обухваћено 70 послодаваца са територије Града Ниша  који ће запослити, односно ангажовати кроз програм јавних радова укупно 129 лица са евиденције незапослених.

На овај начин посао ће добити 99 лица из категорије теже запошљивих и 30 за програм јавних радова за особе са инвалидитетом. Средства која ће послодавци добити по овом основу је 150 000, односно 180000 динара по запосленом лицу, а укупно кроз локални програм мера очекује се отварање око 400 нових радних места, за шта су град и Национална служба за запошљавање ове године издвојили укупно 63,6 милиона динара.

”Град Ниш је за две године, ниво издвајања за подстицаје у запошљавању подигао са 20 на 40 милиона динара и тај тренд ћемо и наставити, јер од отварања нових радних места важнијег посла нема”, рекао је Градоначелник Дарко Булатовић додавши да се напредак најбоље види кроз чињеницу да је за само последњих 12 месеци број незапослених у Нишу смањен са 26 619 на 23 334, односно за 12 процената.

”Врло брзо, надам се, испунићемо и циљ да број незапослених смањимо на испод 20 000, што је готово двоструко мање него што је то било пре само три или четири године”’, поручио је Булатовић.